POLITYKA PRYWATNOŚCI

Nasza Polityka Prywatności jest zgodna z przepisami wynikającymi z RODO (Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r.). 

English Prep - Biuro Językowe uznaje wszelkie dostarczane nam informacje zawarte w mailach, tekstach, dokumentach i materiałach za ściśle poufne. Traktujemy bezpieczeństwo danych i zachowanie poufności jako najważniejszy priorytet. 

 

UMOWA O POUFNOŚCI

Gwarantujemy poufność przekazu informacji na każdym etapie współpracy z naszym biurem.

Mamy odpowiednie umowy o zachowaniu poufności podpisane z korektorami współpracującymi z naszym biurem.

Naszym klientom oferujemy możliwość podpisania umowy o zachowaniu poufności obejmującej indywidualne zlecenie korekty językowej.

Zarządzanie obiegiem dokumentów odbywa się z wykorzystaniem w pełni bezpiecznego systemu wewnętrznego. Tylko Managing Editor, główny korektor oraz korektorzy odpowiedzialni za dane zlecenie korekty mają dostęp do przekazanych materiałów. 

 

PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH

Administratorem Państwa danych osobowych jest English Prep - Biuro Językowe z siedzibą przy ul. Cyprysowa 7, 62-090 Rokietnica.

Podstawą prawną oraz celem przetwarzania Państwa danych osobowych jest realizacja i obsługa usług językowych świadczonych przez nasze biuro. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak niezbędne do realizacji zlecenia.

Do realizacji zlecenia wymagamy podania przez Państwa danych w formularzu wyceny. Są to następujące dane:

a) imię i nazwisko zleceniodawcy

b) adres mailowy

c) telefon kontaktowy

d) dane potrzebne do wystawienia faktury (w tym NIP płatnika)

e) dane adresowe do wysłania faktury

Przekazane nam dane osobowe są przetwarzane do wystawiania, wysyłania i przechowywania faktur oraz dokumentów księgowych. Dane zawarte w wystawionych fakturach przekazywane są biurze rachunkowemu świadczącemu nam usługi rachunkowe i księgowe.

Nie przetwarzamy danych w celu przesyłania informacji handlowych lub marketingowych (w formie elektronicznej lub papierowej).

Nigdy nie przekazujemy danych innym administratorom przetwarzającym dane we własnym imieniu.

Państwa dane przechowywane są w naszej siedzibie w formie elektronicznej i papierowej (faktury). Dane osobowe w formularzu wyceny przechowywane są przez 2 lata kalendarzowe.

Mają Państwo prawo dostępu, sprostowania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych w każdym czasie. Z tych praw mogą Państwo skorzystać, kontaktując się z nami drogą mailową lub telefonicznie. 

Mają Państwo również prawo wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeżeli uznają Państwo, że Państwa dane osobowe przetwarzane są z naruszeniem przepisów prawa. 

 

POLITYKA DOT. PLIKÓW COOKIES

POSTANOWIENIA OGÓLNE

  1. Polityka dotycząca plików cookies dotyczy strony www.englishprep.pl

Poprzez korzystanie ze strony www.englishprep.pl wyrażają Państwo zgodę na używanie ciasteczek, a także akceptują politykę dotyczącą tych plików.

  1. Jeżeli nie wyrażają Państwo zgody na wykorzystywanie plików cookies przez stronę internetową englishprep.pl, należy zmienić ustawienia przeglądarki internetowej lub zaprzestać z korzystania z naszego serwisu.
  2. Informujemy, że ewentualne korzystanie z serwisu bez obsługi plików cookies może spowodować jego nieprawidłowe działanie.

CZYM SĄ PLIKI COOKIES?

  1. Tzw. ciasteczka są niewielkimi danymi tekstowymi, które są przechowywane w urządzeniu końcowym (komputer, tablet lub telefon komórkowy) wykorzystywanym przez użytkownika strony internetowej.
  2. Dane te używane są przy niektórych funkcjach serwisu.
  3. Zazwyczaj przeglądarki internetowe domyślne akceptują pliki cookies w urządzeniach końcowych, jednak użytkownik może zaprzestać z ich korzystania po zmianie ustawień swojej przeglądarki.

DO CZEGO SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIES?

POJĘCIE OGÓLNE

  1. Ciasteczka są wykorzystywane przez stronę internetową w celu:

a) dopasowania treści serwisu według preferencji użytkownika. Pozwalają one na zidentyfikowanie urządzenia końcowego oraz dostosowania rozmiaru wyświetlania strony internetowej do indywidualnych potrzeb użytkownika

b) tworzenia statystyk serwisu, które pozwalają na obserwację zachowania użytkownika, który korzysta ze strony internetowej.

 TYPY LINKÓW COOKIES WYKORZYSTYWANYCH PRZEZ SERWIS

  1. Strona internetowa englishprep.pl wykorzystuje dwa rodzaje plików cookies:

a) "sesyjne" (session cookies) - są to tymczasowe pliki, które przechowywane są przez urządzenie końcowe użytkownika do czasu opuszczenia serwisu, wylogowania się, bądź też wyłączenia akceptacji plików cookies w przeglądarce

b) "stałe" (persistent cookies) - pliki cookies są przechowywane przez urządzenie końcowe użytkownika do momentu ich usunięcia, bądź też do czasu określonego w parametrach plików cookies.

  1. Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies, w celu:

a) prawidłowego działania serwisu na różnych urządzeniach końcowych

b) zbierania informacji w jaki sposób użytkownicy korzystają z serwisu

c) zapamiętania preferencji i ustawień użytkownika korzystającego z serwisu

d) zapewnienia bezpieczeństwa użytkownikom korzystającym z serwisu.